Terapihund på besök

Under förmiddagen hade Lars besök av Lisa och Lisas matte Kicki. Sedan ett tag tillbaka har dom börjat träffats två gånger i veckan för att ge Lars chansen att komma ut och träna på olika färdigheter.

 

Lisa är en snart färdigutbildad terapihund som ska kunna hjälpa personer med deras träning och sociala samvaro. Terapihundar är ett utmärkt verktyg för att hjälpa enskilda personer till att skapa positiva känslor och öka motivationen till att jobba på sina färdigheter. Det kan vara allt ifrån en promenad där man lär sig att lägga fokus på att leda hunden i koppel till att öva på sina tal och tecken-förmågor, med hunden som träningsredskap.

Kicki och Lisa är en del av Hundens hus här i Sundsvall, som erbjuder både yrkesutbildningar till hundinspektörer/hundpsykologer samt olika typer av hundkurser. Kicki har sedan tidigare även varit på studiebesök i både Holland och USA där hon fick lära sig hur man arbetar med andra typer av djur. I Lars fall så fungerar Lisa som en motivation till att ta sig ut mer och är även ett verktyg till att behålla sitt fokus. Och idag hade vi en supertrevlig promenad där Lars höll i Lisa under hela promenaden!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...